Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Året som gått 2012

2013-01-07

Först och främst vill jag tacka alla mina valpköpare som har tagit hand om sina hundar så väl och skickat bilder samt informerat hur det har gått på hemmafronten. Jag blir alltid lika glad när jag ser en bild på Fb eller ett mail med en hälsning, tack även till er som kunde komma på valpträffar samt ni som har visat upp era fina hundarna på utställning och ställt upp i uppfödargrupp. Stort tack till er alla!

2012 den 16 februari föddes kennelns tredje kull. Nellie blev stolt mamma till 8 valpar, där vi valde att spara "Lady" Pelvix Lady Stardust. Lady har verkligen visat fram fötterna med flera BIM, BIR, BIG och BIS placeringar i valpklass, bl a blev hon BIS på en SKK utställning av ca 30 valpar och får därmed deltaga på en fin gala 'Årets valp 2012' i mars på Grand hotel i Stockholm. Lady blev 2:a i pokaltävlan valp tikar BBHC. Lady hann även med 2 juniorklass utställningar. En Norsk vinnarutställning där hon vann juniorklass och fick den fina titeln Norsk juniorvinnare 2012 samt blev 3:dje bästa juniortik på Svensk vinnare med Exc CK.

Senare på våren var det Världsutställning i Salzburg, dit hade jag anmält Zelda som fick excellent i stor championklass och "Bailey" Pelvix Midnight Heartache, som vann juniorklass hanar med excellent och därmed fick den fina titeln Juniorvärlds vinnare 2012. Det var en fantastisk resa och tack Melissa för resesällskapet. Bailey har även under året blivit BIM och har flertalet Bh-2 placeringar med flera CERT och 2 CACIB.

I juli var det dags för BBHC årliga utställning i Luleå, Måttsund. Nellie slog till och blev BIM endast 5 månader efter sina stora kull. Hon fick även sitt sista CACIB bekräftad och kan nu även titulera sig som International Beaty Champion. Nellie är ställd några gånger till under året och med 3 resultat blev hon 10:a BBHC pokaltävlan tikar.

I juni började det gå riktigt bra i ringen för "Lovis" Pelvix Sweet Blossom, endast 12 månader gammal slog hon till och blev BIR. I augusti blev det 2 BIR till och en BIG-4 på SKK utställning. Ytterligare en till BIR samt BIM på Svensk vinnare, därmed fick hon den fina titeln Svensk vinnare 2012 samt crufts kvalificiering. Lovis vann även BBHC.s pokaltävlan tikar. Lovis har flera CERT och 2 CACIB.

I början av augusti fick vi tillökning i kenneln av en hane från Slovakien "Iron" som jag samäger med Melissa. Iron har flera BIM från inofficiell valputställning.

Även Lovis bror "Strix" Pelvix Prince Othello har visat sig bra i ringen, endast 9 månader blev han BIM med CERT på SKK utställning. Strix har flertalet CERT och hamnade på en hedrande 6:e plats på BBHC pokaltävlan hanar.

Baileys syster "Zoe" Pelvix Just An Illusion har även hon 2 CERT. Zoe blev oxå 6:a på BBHC pokaltävlan tikar.

Nästan roligast har varit att ställa min fina uppfödargrupp bestående av "Bailey" Pelvix Midnight Heartache, "Strix" Pelvix Prince Othello, "Zoe" Pelvix Just An Illusion och "Lovis" Pelvix Sweet Blossom som har blivit BIR varje gång dvs 5 BIR och 2 Best In Show! Jag är mäkta stolt över denna homogena grupp med härliga rörelser, färger, pälsar och uttryck.

Även "Sune" Pelvix Waterlou Sunset har jag lyckats få med på en inoff valputställning där han fick Hp. Syster "Nube" Pelvix Velvet Couch i Finland har oxå tassat i ringarna med gott resultat. Brorsan "Tomppa" Pelvix Major Tom har även han blivit BIS och BIM placerad i valpklass i Finland.

Nu ser jag med glädje och spänning framemot 2013 då förhoppningsvis förr eller senare några av mina uppfödda hundar kommer att bli champions. Zelda ska debutera i veteranklass samt Lady och Iron ska börja jaga CERT. Några utlandsresor är oxå inplanerat då jag bl a ska träffa några av Nellies valpar. Jag har även planerat en valpkull till sommaren, Meja ska få sin sista kull och hane meddelas senare.

Redan nu till helgen ska Lady, Sune och Iron få gå en valp inoffutställning i Sollentuna med auktoriserade domare på rasen. Hoppas vi ses!