Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Växjö

2010-11-13

Förra frdagen den 5/11 tog jag, Amanda, Zelda och storpudeln Dixie tåget ner till Växjä på Internationell utställning. Jag skulle visa zelda i rasringen, när jag väl ska in i ringen upptäcker jag att jag har glömt Zeldas favorit koppel, vad gör man tar något annat koppel och hoppas att det ska gå bra. Zelda slutade i alla fall som BT-3 av 25 tikar. Nellies snygga mamma Donna blev BIM och Mejas snygga morbror blev BIR, stort grattis!

Domare Hans Boelaars Zeldas kritik: True champion quality, plenty of 1st class coat. Nce body proportions, pleasing head. correct details. Excellent front abd rear. easy on the move.

 Amanda skulle visa Dixie i rasringen samt juniorhandla. Dixie gick i unghundsklass och det var tredje gången som hon ställdes officiellt. Dixie är en glad, livlig och go storpudel som helst ville leka med alla, men nu skulle hon stå och trava fint. Amanda jobbade på bra och de blev reserv i unghundsklass. Efter rasbedömningen gick de vidare till juniorhandlingen som såg riktigt bra ut och slutade bland de 10 bästa. Då var både Amanda och Dixie jätte trötta efter en lång dag och sov som stockar på tåget hem.