Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Höjdpunkter 2010

2011-01-01

2010 har varit ett riktigt toppen år på många olika sett. Början på året 2010 fick vi vårat kennelnamn Pelvix godkänt. Meja blev svensk utställningschampion på sin första utställning efter 2-års dagen. Nellie och Zelda började gå riktigt bra på utställning. Nellie har erövrat flera BIM, CACIB och CERT samt att på världsutställningen i Danmark fick den fina titeln JWW-10. Zelda har placerat sig i bästa tik på varje utställning samt fick sitt sista CACIB på Helsinki Winner show 2010, där hon blev BIM. Så nu är Zelda även internationell utställningschampion. Nellie kom 2:a och fick CERT. Nellie har även ett CACIB i Norge. Alla tre tjejer placerade sig även på BBHC lista över de mest vinstrika tikarna i Sverige. Zelda som låg etta länge blev till sist 2:a (slagen med 1 poäng av Nellie´s fina mamma Donna), Nellie blev 6:a och Meja kom på en 9:nde plats. Nellie är även hälsoundersökt med UA på ögon, knän och hjärta.

Amanda tävlade sitt sista år i juniorhandling och har fått flera BIS placeringar bl a i Gällivari blev hon BIS-1. På SM kom hon till kvartsfinal med en storpudel, kan bara nämnas att 2009 blev hon 3:a på SM som man kan leva länge på. Amanda slutade som 2:a i pokaltävlan juniorhandling BBHC. Amanda är en duktig handler och har haft en del uppdrag från andra uppfödare bl a på Hundmässan handlade hon fram Jezzie från Behave´s kennel till svensk utställnings champion.

Tack alla mina tjejer för att ni är så duktiga och nu ser vi fram emot 2011. Kennelns första valpkull ska födas om 3 veckor och ev. ska Zelda paras till våren, samt att Nellie  förhoppningsvis ska bli champion.