Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Eskilstuna, Norrköping, Högbo och Sundsvall

2010-10-31

Nu var det ett tag sen vi uppdaterade hemsidan, mycket annat som har tagit ens tid. Jag har bl a börjat på en Universitets kurs om Hundens evolution, genetik och beteende. Mycket intressant och lärorikt.

I augusti var jag till Eskilstuna och Norrköping på utställning med Nellie och Zelda. Nellie blev BT-2 i Norrköping och Zelda blev BT-4 i Eskilstuna samt BT-3 i Norrköping.

I september tog vi med oss alla 3 tjejerna till Högbo, som är en väldigt trevlig utställning. På lördagen var det Internationell utställning och då placerade sig bara Zelda som BT-3. Amanda juniorhandlade med Zelda och kom till semifinal. På söndagen gick det bättre och alla 3 placerade sig. Meja blev Bt-4, Nellie blev BT-2 med sitt sjunde cert och Zelda slog till och blev BIM. Vi var supernöjda med dagen.

I början på oktober tog Amanda tåget upp till Sundsvall för att ställa Zelda på den internationelle utställningen. Zelda slutade som Bt-4. Zelda har hittills haft ett lysande utställningsår, med bästa tik placeringar på varje utställning och än så länge  ligger hon i topp på pokaltävlan. Kul så länge det varar.

Det är två stora utställningar kvar i år, Växjö med 62 hundar anmälda samt Stora Stockholm. Jag kommer bara att ställa Zelda i Växjö, ska bli kul och se så många havanaiser i ringen. Amanda ska ställa min kompis storpudel 'Dixie', ska bli spännande. På Stora Stockholm lördag ska Amanda tävla i SM i juniorhandling för sista gången och på söndag ska alla 3 tjejerna få visa upp sig i ringen. Det blir Mejas sista utställning innan vi ska para henne. Hoppas vi ses!