Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

BBHC special utställning i Askersund

2011-08-16

I helgen hade vi besök av Pelle som har pappa Birk och dottern Zoe från valpkull 1. Vi skulle bl a åka på klubbens special utställning på lördagen, samt ha valpträff på söndagen. Solen sken och humöret var på topp när vi for iväg tidigt på lördag morgon. Även dotter Lizzie till Mejas och Birks kull skulle ställas på specialen. Först ut var Birk som gick och gjorde storskräll genom att bli bästa hane och slutade som BIM. Tyvärr så krockade visningen av valparna och när Nellie skulle in i ringen så jag hann ej se så mycket av valparna. Nellie blev 3.a i championklass med Ck men sen oplacerad i bästa tik. Bailey blev 2:a med HP och Zoe blev 2:a med HP och Lizzie blev 5:a. De var jätteduktiga i ringen, Lizzie var lite otränad tyckte domarn. Humöret var fortfarande på topp, speciellt för snygga pappa Birks kanonresultat så lite bubbel i glaset fick det bli när vi kom hem.

Baileys kritik, domare Liz Stannard

Nice size and shape. Good lenght of neck. Level back and good tailset. Would prefer tighter elbows. Good head and expression. Good texture of coat.

 

Nellies kritik, domare Karl-Erik Johansson

Mätresultat,  på den större sidan. Vit och utmärkt mentalitet. En tik med härlig stil, mycket vackert huvud. Mörka välpigmenterade ögon. Bra uttryck, bra bett, vacker hals o rygglinje. Välburen svans, bra bröstkorg. Utmärkta vinklar, raka framben. Utmärkta rörelser. Vacker päls.

På söndagen kom Lizzie med sin familj hem till oss, så fick alla valparna busa med varandra vilket var härligt att se. Alla valparna har utvecklats jättebra med fina pälsar. Ibland var det svårt att se skillnaden på dem när de sprang runt. Tyvärr kunde inte Ester och Ceasar komma, men vi andra hade en underbar tid tillsammans.

Valparna blev 7 veckor i söndags och nya bilder togs, samt vägning av dem. Se mer under valpkull 2. Jag är även väldigt nöjd med denna kull, betten ser bra ut, fina pälsar, bra kroppar och testiklar är på plats. De är även väldigt trevliga i temperamentet. Det finns fortfarande valpar till salu för sällskap eller utställning, men inget måste. Maila eller ring för mer info!