Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Norska Havanais specialen

2011-06-14

I söndags var vi på Sanngrunds camping i Norge för att vara med på deras Havanais special. Solen sken och det var en mycket trevlig tillställning med glada hundägare runt ringen. Även norska domarn Arne Foss var som vanligt på bra humör.

Först ut skulle våran Bailey i valpklass 4-6 månader, han vann den och slog även hanen i 6-9 månader. Sedan var det dags för final där Bailey blev BIR och i BIS finalen mötte han en Bolognese. Bailey slutade som Best In Show, så fint visad av Amanda trots att han gärna gjorde lite skutt hit och dit och har svårt att stå still. Vi är så stolta glada över detta.

Baileys kritik:

4.5 mån. Mycket tilltalande helhet. Fina propotioner. Maskulint välformat huvud. Fint uttryck. Tillräcklig bredd i underkäken. Välansatta o välburna öron. Bra hals. Ok överlinje. Välansatt o välburen hals. Käcka sidorörelser. Aningen tåtrång fram. Härlig attityd. Snyggt och välvisat. Mycket lovande.

Sedan var det dags för Nellie att gå i championklass som hon vann och blev bästa tik med cert och därmed Norsk champion. Nellie blev även BIR och BIS-2, där en Coton tulear och Bolognese även deltog. Nellie är en fröjd att få visa i ringen, hon går och står som hon inte gjort annat. Vilken dag, kunde knappast ha blivit bättre.

Nellies kritik:

2.5 år. Tilltalande ung champion. Utmärkt könsprägel. Välformad skalle. Välplacerade öron. Bra uttryck. Passande stop. Bra nosparti. Bra hals. Bra ben och tassar. Bra överlinje. Tillräckliga vinklar bak. Välburen svans. Mycket goda rörelser. Stabil fram och bak. Snygg päls. Härlig attityd. Mycket välvisad.

Förra måndagen var även Mejas och Birks dotter "Zoe" Pelvix Just An Illusion på sin första utställning och blev BIR valp. Stort grattis. Vi är så stolta!

Nu blir det paus från utställningar för snart kommer Zeldas valpar och hon är bra rund. ska bli så spännande. Ha det gott!