Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Helsingfors, Hundmässan och ny valpkull!

2011-12-17

Första helgen i december åkte jag, Amanda med Nellie till Helsingfors på en tvådagars titel utställning. På lördagen var det Helsingfors vinnare och på söndagen Finsk vinnare. Nellie blev bästa tik-4 på lördagen med strålande kritik . På söndagen dömde Bengt-Åke Bogren, Nellie champion klass men blev till slut slagen på målinjen av en jättefin juniortik och slutade som bästa tik-2. Nellie fick igen en strålande kritik och vi åkte hem med 2 CACIB. Vi hade en jätte trevlig helg med våra finska vänner, knytis direkt efter utställningen, julbord på kvällen och trevligt boende hos Outi.

Andra helgen i december var det dags för hundmässan där man kunde bli Nordisk vinnar/juniorvinnare. Zelda, Nellie och Bailey skulle ställas. Först ut var Bailey som inte riktigt betedde sig som han brukar, det blev helt enkelt för mycket för honom med löptikar och massa krav att stå fint mm. Nellie och Zelda föll inte heller domaren i smaken så kan det gå i denna bedömningssport. Men som vanligt hade vi trevligt sällskap runt ringen och desto bättre gick det för Pelvix Just An Illusion "Zoe" som fick excellent, CK och blev andra bästa juniortik. Zoes och Baileys pappa Birk slutade som Bästa hane 3 med CACIB stort grattis till ägaren Pelle på Frosty Ink's Kennel.

Tredje helgen i december har gått i parningens tecken, nämligen våran vackra vita isprincessa Nellie har parat sig med en vacker svart hane Totte och förhoppningsvis väntar vi valpar till våren. Mer info finns under Valpar/puppies. kommande valpkull.

Nu är även pokaltävlan för 2011 på BBHC klar. Våran fina Bailey blev den mest vinnande valpen och Nellie fick en hedrande 6: e plats bland mest vinnande tik. Zoe blev sjunde bästa valp. Jag är så stolt över mina fina hundar och valpar som jag fött upp.

Nu ser vi med spänning fram emot 2012 och vi vill också passa på att önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!