Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Norrköping/Drammen

2010-06-09

I helgen som var började vi med att ställa Nellie på Internationell utställning i Norrköping i strålande solsken. Domare för dagen var Sonja Björklund. Nellie blev BIM med Cert och CACIB, med följande kritik: 16 månader, feminint huvud och uttryck. Välansatt hals, vacker överlinje. bra propotioner och överlinje. Bra svans och vinklar. Trevliga rörelser, vacker päls. Trevligt temperament.

Amanda juniorhandlade med Zelda som var lite motsträvig efter en lång väntan i solskenet. Många duktiga tjejer tävlade denna dag så konkurransen var stenhård.

Därefter styrde vi bilen mot norska gränsen och sov över på ett trevligt vandrarhem. Morgonen därpå åkte vi till Drammen och kom till utställningen 25 minuter efter de hade startat. Nu blev det bråttom att kamma till 2 hundar, även Meja skulle ställas för domare Henrik Johansson. Nellie vann sin klass och slutade som BT-2 med CACIB och Meja som stod som en drottning, men vill inte riktigt röra på sig blev 2.a i championklass. Jag är så glad över min snöprinsessa som sköter sig så bra i ringen!