Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Internationell utställning Malmö

2012-03-18

Fredag natt tog jag och Eva nattåget ner till Malmö med Bailey och Lovis. Det var utställning och årsmöte som stod på dagordningen. Först ut var Lovis som skulle gå valpklass. Lovis pinade på så fint och slutade som BIM valp mot Anettes Nino på Buenazo´s kennel. Stort grattis till båda hundarna. Sedan skulle Bailey för andra gången gå juniorklass på en officiell utställning, allt gick över förväntan. Bailey vann juniorklass med excellent och CK, sedan slutade han som BH-2 med cert, jiipi! bailey var lite trött efter resan och var inte alls lika busig som han brukar vara. Valpklass dömde Åke Cronander och vuxenklass dömde Juha Putkonen från Finland, som bl a skrev i kritiken Very promising!

Lovis kritik;

Trevlig helhet Feminint välformat huvud Fina ögon Bra uttryck Bra hals Välgjort framställ Tillräcklig kropp för åldern Goda vinklar bak Bra ben och tassar.
 
Efter utställningen var det årsmöte för klubben Bichon Bolognese&Havanais Klubb. jag blev invald i styrelsen som suppleant och Bailey fick sin vinstrosett för mest Vinnande valp 2011. Efteråt bjöds det på en god lunch innan jag och Eva tog tåget hem.