Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

SDHK utställning och Internationell utställning i Timrå/Sundsvall

2011-10-11

Lördag morgon kvart i fem startade jag bilen med Amanda och 4 hundar, vi skulle åka upp till Sundsvall. Vi var framme strax efter halv nio i Timrå, bra väg att köra. Bailey skulle gå valpklass för sista gången med Amanda. Det var 3 hanvalpar och Bailey blev 2:a med Hp. Nellie blev 2:a i championklass och slutade som Bt-2 med excellent, CK. Domare för dagen var Ingrid Borchorst från Danmark. Båda hundarna skötte sig utmärkt. Det var bra stämning och mycket trevliga människor att utbyta ord med. Vi hade även en trevlig restaurang kväll.

Baileys kritik:

Tilltalande maskulin hane av bra storlek. Balanserat huvud med bra stop. Välburna öron. Mörka ögon. Korrekt bett. Bra hals, skuldra och front. Välutvecklad kropp av bra längd. Bra svans och bakställ. Fria rörelser. Bra temperament.

Nellies kritik:

Mycket attraktiv tik med mycket fint huvud och uttryck. Korrekt bett. Bra hals och överlinje. Välburen svans. Välvinklad fram och bak. Raka framben. Välutvecklad kropp. mycket fin päls och kondition. Fria rörelser och stilig framtoning.

På söndag var det ingen valpklass. Nellie blev åter igen 2:a i championklass och slutade som Bt-4 med excellent och CK. Domare var Annamaria Tarjan.

Nellies kritik:

Very nice head. Good topline and chest, but needs more forechest. Parallell movement. good tail. Typical coat.

Nu ser jag framemot premiären för Zeldas valpar Zinnia och Lovis i utställningsringen, de är anmälda till 2 inofficiella utställningar. Ska bli så kul. Hoppas vi ses!