Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Internationell*3 utställning Högbo, Nationell utställning Gimo samt valpträff

2012-09-18

Tidigt fredag morgon den 31/8, när regnet öste ner åkte jag med Lady och Nellie till Högbo. Domare för dagen var Espen Engh. Det hade regnat i flera dagar så gräsmattan bestod av mer lera o vatten än gräs men så kan det vara ibland. Nellie vann championklass och slutade som bästa tik-2 med R-Cacib. Valparna dömdes av en utländsk domare och det var första gången som Lady tyckte att gräset var lite väl blött men hon blev BIM valp av 4 startande valpar 2+2. Nu skulle jag bara flytta det leriga tältet och sedan snabbt åka hem igen för att bada hundar bl a.

Lördag morgon åter regn och nu skulle jag även ha med mig Bailey och Lovis. Kändes tufft att åka själv med 4 hundar. Väl framme i Högbo så regnade det faktiskt inte och vi hade fått en någorlunda bra ring med mest gräs den här gången. Först ut var Lady och idag blev hon BIR valp, trippade på så fint. Sedan var det Baileys tur, blev 4:a i unghundsklass med Excellent och CK. Dags för Lovis som vann juniorklass med Excellent och CK och slutade sedan som Bästa tik-2 med Cert, duktiga Lovis. Nellie blev 2:a i championklass med Excellent och CK. Stort tack till Sofie som ryckte in och hjälpte mig i bästa tik med Nellie. Domare idag var Rune Lysgaard. Efter utställningen åkte jag och hämtade Amanda vid tåget i Gävle. Jag hade bokat boende 2 mil från Högbo.

Upp tidigt söndag morgon inget regn, härlig morgon. Nu skulle Amanda visa Bailey för domare Åke Cronander. Såg så bra ut, Bailey blev 2:a i unghundsklass med Excellent och CK. Sedan slutade han som Bästa hane-4, bra jobbat av Amanda. Lovis vann juniorklass med Excellent och Ck. Nellie fick ockxå Excellent och CK. Efter havanaiserna var dömda skulle vi till en annan ring med våra valpar. Vi fick vänta ett tag på domaren, så han fick döma klart den rasen han höll på att döma. Lady blev Bästa valp av 3. Nu ville jag och Amanda bara hem det var blött, kallt och rått. Är mycket nöjd med alla hundarna som skötte sig bra och mycket trevligt har det varit runt ringen. Jag fick även rycka in och hjälpa mina finska vänner i deras uppfödargrupp, alltid kul. Strort grattis till dem som tog hem det mesta under dessa 3 dagar.

Helgen efter var Eva i Gimo med Lovis. Lovis blev 2:a i juniorklass med Excellent, CK och slutade sedan som bästa tik-3 med R-cert. bra gjort av Eva och Lovis, ni är så duktiga. Domare Sara Nordin.

i helgen som var hade jag valpträff här i lördags. vilken underbar dag vi fick med sol för en gångs skull. Nellies valpar som kom var följande; Anna från Nynäshamn kom med Elvis 7 mån, Anna och alla barnen kom med Skilla 7 mån samt Maria med familj från Nyköping kom med Sune 7 mån. Så fina och verkligen roligt att se hur de har vuxit och utvecklats. Från Zeldas kull kom Melissa med Zinnia 15 mån, även Zinnia är en underbar liten personlighet så kul att få träffa henne. Sedan var även Iron våran nykomling, Melissas 2 andra tikar Fia och Iris 4 mån med på träffen. Bailey fick också vara med. Tack all ni underbara valpköpare som kom och att ni tar så väl hand om era underbara valpar, man blir så glad :-)

Hoppas vi ses på havanaisträffen den 23/9 ute på Ingarö!