Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Internationell utställning Eckerö, Finland.

2011-09-25

Har varit på Åland, Eckerö på Internationell utställning. Jag och maken tog sena färjan över i fredags, nytta med nöje  skulle inbringas. Maken skulle jobba på lördag och jag och Nellie skulle på uställningen. Det var 12 hundar anmälda. Nellie vann championklass och bästa tik med Cert och CACIB, slutade sedan som BIR. Åh vad glad jag är, Nellie blev därmed Finsk utatällningschampion, Nordisk utställningschampion samt kommer även att få den fina titeln Internationelll utställningschampion framöver. Domare för dagen var Espen Engh.

Nellies kritik:

Mycket rastypisk tik, fast något väl upp på bena. Mycket i ögonfallande siluett och ett särskilt rastypiskt huvud med bra noslängd och bra uttryck. Stolt resning, moderat men balanserad vinklar bak och fram. Bra överlinje och svans. Utmärkt pälskvalitet. Rör sig mycket bra från alla håll.

Idag blev Zeldas valpar 13 veckor eller 3 månader, nu på fredag ska lilla Lovis flytta till sin fodermatte Eva som var och hälsade på idag. Nya bilder finns på Lovis under valpkull 2 bilder. Lovis har också fått en egen sida.

Nästa utställning är Sundsvall om 2 veckor, hoppas vi ses där!