Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Internationell utställning i Eskilstuna lördag och Svensk vinnare i Norrköping söndag

2011-08-22

 

I lördags åkte jag iväg tidigt med Baley och nellie till Eskilstuna. Det hade regnat och regnade fortfarande, så gräsmattorna var full av vattenpölar. Valparna och vuxna gick i olika ringar och Bailey skulle ställas först. Det var riktigt kul att ställa honom, han skötte sig så bra och slutade som Bästa valp av 3. Nellie blev inte så glad av att bli lämnad själv, därav blev hon dålig i magen och kunde inte hålla sig i vagnen utan ja ni förstår...en vit hund med lös mage ingen bra kombination som dessutom började kräkas sen. Jag strök helt enkelt Nellie och åkte hem och badade henne.

Jag och Nellie åkte till Norrköping på söndagen, vädret var bra men ringarna var helt leriga. Nellie blev 3:a i championklass av 7 tikar med excellent och CK. Det var en hel del finska hundar med, vilket var kul att se och att träffa deras trevliga mattar. En finsk svart hane blev BIR och Svensk vinnar.

Baileys kritik. Domare Anita Whitmarsh.

Trevlig modell med god könsprägel. Naturligtvis under utveckling. Bra pigment. Fina ögon. Välansatta öron. Utmärkt bröstkorg för så ung. Typisk valppäls. Effektiva och välgående rörelser. Bästa valp!

Nellies kritik. Domare Inger Brodal Ronander.

Vit välpigmenterad. Utmärkt könsprägel. Kunde önska något längre nos. Utmärkt underkäke. Välkroppad. Utmärkt päls. Korrekt överlinje. Rastypiska rörelser från sidan och bak, något lös fram. Kunde önska något bättre tillbaka lagd skuldra.

Igår söndag blev valparna som sagt 8 veckor och det är full fart på dem. Alla har inte fått upp sina tänder men det ser bra ut. En behaglig kull som är mycket sociala och trevliga.

Nu till helgen ska vi åka till Gotland, förena nytta med nöje! Hoppas vi sese där!