Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Valpkull 1 och planerad valpkull!

2011-04-03

I torsdags blev Valpkull 1 10 veckor och 3 av valparna har flyttat. Det är stor skillnad att ha 5 valpar än bara 2 som är kvar. Sista valpen flyttar helgen innan påsk och en ska vi behålla själva, underbara "Bailey". Vi hade redan innan kullen föddes sagt att det skulle vara kul att behålla en hane och jag blev så förtjust i lilla "Bailey", så det föll sig naturligt att han skulle bo kvar hos oss. Pelle som har pappa "Birk" tog en parningsvalp dvs underbara "Zoe", ska bli väldigt spännande och följa henne. "Maggie" som idag kallas för "Ester" har blivit storstadsböna och bor i Stockholms innerstad hos nyblivna pensionären Kerstin. Där får hon det bra. "Fighter" flyttade i torsdags till underbara familjen Oscarsson i Nyköping och han kommer att ha en golden som kompis emellanåt som äldsta sonen äger. Som sagt "Candy kommer så småningom flytta till familjen Wigren i Huddinge. Jag önskar alla nyblivna valpägare lycka till och ser fram emot att höra hur det går och hur de så småningom utvecklas.

Det här att ha en valpkull har varit en helt fantastisk resa från att de små föddes till att de nu flyttar till sina nya hem. Helst hade man velat behålla alla, men det går ju inte att ha hela huset fullt av hundar. Jag är väldigt nöjd med kullen och mamma "Meja" är som skapt att vara mamma, helt fantastisk. Valparna är väldigt jämna och har utvecklats hittills till fantastiska små hundar, för hundar blir de efter 8 veckors ålder.

Nu är det dags att planera nästa valpkull. Jag går och väntar på att min underbart söta "Zelda" ska komma i löp och det här är min sista chans att ta en egen valpkull på "Zelda". Jag är väldigt förtjust i "Zeldas" fantastiska lättskötta päls samt sobelfärgen och planerar att kommande valpar även ska få ärva detta, men man vet aldrig med havanaiser vad det blir för färger. Det är just det som är fantastiskt att havanaisen finns i hela färgskalan från vitt, sobelt till helt svart och allt annat däremellan.

Jag ser även fram emot årets utställningar då "Nellie" och "Bailey" ska få entra ringarna framöver. Hoppas vi ses!