Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Valputställning i Sollentuna

2012-01-15

Igår var vi på valputställning 4-12 mån i Sollentuna, 4 valpar från kenneln skulle ställas. Pelvix Sweet William "William" hade sin debut och tyckte det var lite läskigt. Han blev 4:a i sin klass med fin kritik men som sagt han behöver mer ringträning. Pelvix Sweet Blossom "Lovis" skötte sig exemplariskt och vann sin klass med Hp och slutade som Bästa tikvalp 3. Amanda var duktig handler till både William och Lovis. Pelvix Princess "Zinnia" blev 3:a i sin klass, alltid lika glad, positiv och söt som socker. Vi ställde även upp med en syskongrupp om 3, vi vann den med Hp av 2 deltagande syskongrupper, men vi stannade inte till finalen. Sist men inte minst Pelvix Midnight Heartache "Bailey" vann och blev BIR valp, trots att han slet sig ur kopplet, ville inte alls stå fint men travade på bra min lilla dampkille som har så mycket energi.

Lovis kritik:

Mentalitet: Utmärkt
Mycket vackert huvud. Mörka ögon. Bra uttryck. Bra bett. Bra kors och rygg.
Tillräcklig bröstkorg. Bra vinklar. Rör sig bra. Lovande päls.
  
Bailys kritik:
 
Mentalitet: Utmärkt
En valp med härlig stil. Vackert huvud. Mörka ögon. Bra uttryck. Bra bett. Vacker hals och rygglinje. välburen svans. Utmärkt bröstkorg. Bra vinklar. Rör sig och visar sig mycket bra. Ännu mycket mjuk päls.
 
Tack och grattis till mina valpköpare som tar hand om sina valpar så bra och alltid lika kul att träffas.
 
Idag var jag och Amanda på en härlig långpromenad med hundarna där de fick springa lösa, Nelle som alltid brukar busa runt gick 2 meter bakom, kan detta vara tecken på att hon är dräktig. Detta är i så fall den enda valpkullen vi kommer att ha 2012. Meja och Amanda ska fortsätta med rallylydnad. Bailey ska gå  div kurser och få entra ringarna om han inte är för busig. Lovis ska även hon få visa sig i ringarna. Ser med spänning framemot 2012.
 
2011 har varit ett fantastiskt år då kenneln fick sina 2 första valpkullar, som jag är jättestolt och nöjd över. Nellie har lyckats bli nordisk och internationell champion och förhoppningsvis nu få bli mamma.