Pelvix Kennel

Liten uppfödning av Bichon Havanais i hemmiljö

Senaste nytt

Nationell utställning i Vallentuna

2011-08-08

Igår söndag var vi på Minnesutställningen i Vallentuna. Tyvärr hade vi inte vädrets makter med oss, regnet fullkomligen öste ner. Inte kul när man har långhåriga hundar, men det gick bra för oss. Bailey gick valpklass med Amanda och blev där Bästa valp av 2 valpar. Sedan skulle jag in med Nellie i championklass och vann den samt att vi blev även bästa tik. Sedan mötte vi snygge Sirius med sin duktiga handler Ida och vi slutade som BIR. Jag är väldigt stolt över gårdagens prestationer. Eftersom pälsarna blev väldigt blöta så kändes det inte så roligt att vara kvar till finalerna så vi åkte hem istället och myste. Domare för dagen var Ann-Christine Johansson som bev väldigt förtjust i Bailey, vilket var extra roligt.

Baileys kritik.

Utmärkta propotioner, välformat huvud. Mörka ögon. Utmärkt hals. Välutvecklad kropp, bra kors och vinklar. Rör sig med bra steg, rätt attityd, bra päls. Bästa valp!

Nellies kritik.

Fina propotioner. vackert välformat huvud, välformade ögon. Utmärkt pigment. mycket bra hals. Korrekt rygglinje. bra svans, behöver utvecklas i kroppen. Något utåtvridna framtassar. Bra vinklar. utmärkt pälskvalitet. Rör sig med god resning

Nu ser vi framemot specialen i Askersund, då 3 av Mejas valpar kommer att ställas. På söndagen kommer vi även ha valpträff. Pelle med pappa Birk och dottern Zoe kommar att bo här i helgen, ska bli så mysigt och träffa alla igen.

Valparna har hunnit bli 6 veckor, de är mycket glada, pussiga och aktiva nu. Svårt att ta bilder som verkligen framhäver det jag ser, men alla valparna har utvecklats bra hittills. Klorna är klippta och de är även avmaskade. De älskar verkligen att få busa runt på gräsmattan.